+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Beter Benutten Zwolle-Kampen

Het programma Beter Benutten Zwolle Kampen wil van de regio Zwolle Kampen een gastvrije en bereikbare regio maken. Ellen de Vries (projectleider vanuit de Gemeente Zwolle) vertelt: “We willen het bedrijfsleven actiever betrekken bij het programma. Wij waren daarom op zoek naar iemand die goed kan schakelen tussen de bedrijven en de overheid. &Morgen adviseur Arnold Helfrich was voor ons de beste kandidaat.”

Bedrijven betrekken

“Bij elf bedrijven zetten we onze koploperaanpak in voor het maken van slimme deals. Samen met de bedrijven stelden wij een aanvalsplan op met maatregelen – waaronder spitsmijdendeals en bereikbaarheidsarrangementen. Arnold was heel goed in staat om de bedrijven te betrekken bij ons programma en slimme deals te realiseren.”

Slimme deals: doelen koppelen

Slimme deals die Arnold met koplopers heeft weten te sluiten, zijn bijvoorbeeld Deltion Fiets (voor studenten) en de businessline (buspendel voor medewerkers van Achmea, Deltion en Dimence Groep). Ellen de Vries: “Dit zijn leuke voorbeelden van hoe je met slimme maatregelen doelen van de bedrijven koppelt aan de doelen van het programma.”

&Morgen: fijne organisatie

Ellen: “&Morgen is een fijne organisatie om mee samen te werken. Zij denken goed met je mee, je kunt zaken goed met ze afstemmen en je voelt hun drive om resultaten te boeken.”

Gebiedsaanpak: persoonlijk en maatwerk

De gebiedsaanpak is persoonlijk, bedrijven zijn elkaars buren, dit maakt het makkelijker organisaties te enthousiasmeren en met elkaar te verbinden. Bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle is een prachtig voorbeeld van de gebiedsaanpak en de kracht van samenwerking en netwerkvorming. De mobiliteitsmakelaar van BBZK en de parkmanager van Hessenpoort zijn hier een nauwe samenwerking aangegaan. Ieder gebied kent zijn eigen dynamiek, dus ieder gebied vraagt om maatwerk.

Mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich: ‘In Hessenpoort richten we ons vooral op mensen uit de spits te halen door alternatieven te bieden. Zo heeft Wehkamp.nl een eigen pendel ingezet voor de medewerkers uit Dedemsvaart. Drukkerij Zalsman biedt medewerkers een E-bike of high speed E-bike. Dit concept wordt nu uitgerold bij andere bedrijven op Hessenpoort.’ Lees meer op Beter Benutten.nl

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief