Home Webinars Training adviseur e-bestelauto

Training adviseur e-bestelauto

Help jij straks ondernemers over de ‘e’-streep?

Slimmer en schoner is het devies voor stadslogistiek, met of zonder zero-emissiezone. Het kabinet helpt ondernemers een handje met een nieuwe subsidieregeling voor de aanschaf van een elektrische bestelauto. Maar om de MKB’ers in jouw regio over de e-streep te trekken is meer nodig: een e-besteladvies van jou. Na deze korte intensieve training weet jij hoe je zelfstandig MKB-bedrijven kunt verleiden om over te stappen op elektrische bestelauto’s. Je kunt iedere ondernemer deskundig adviseren over de aanschaf met behulp van de TCO-tool. De training start in mei, meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt!

 

Schoner rijden verplicht vanaf 2025

Stadslogistiek moet slimmer en schoner. Daarom stellen steeds meer gemeenten een zero emissiezone in. Dat heeft consequenties voor ondernemers die met dieselbestelauto’s de stad in rijden. Zo mogen per 1 januari 2025 alleen diesels met emissieklasse 5 of 6 een zero emissiezone in en vanaf 1 januari 2028 mag je er alleen nog in met een elektrische bestelauto. Minimaal dertig steden hebben vanaf 2025 zo’n ZE-zone ingesteld. Het kabinet helpt ondernemers wel een handje met de nieuwe Subsidie Elektrische bedrijfsauto’s (SEBA).

Help MKB’ers de e-drempel over

De grotere logistieke bedrijven bereiden zich al voor op de overgang naar schoner rijden. Voor de kleinere ondernemers met 1 tot 20 bestelauto’s is dat een heel ander verhaal. Overstappen op elektrisch rijden is voor hen vaak nog een ver-van-mijn-bed-show. Deze MKB’ers wachten liever even af omdat de e-markt zo snel verandert of stellen een overstap uit vanwege onvoldoende kennis van zaken en te weinig tijd om zich daarin te verdiepen. Jij kunt met gericht advies en ondersteuning veel twijfelende MKB’ers over de streep trekken.

Na de training ben jij adviseur e-bestelauto’s

Na de training weet jij hoe je zelfstandig MKB-bedrijven kunt verleiden om over te stappen op elektrische bestelauto’s en hoe je ze daarin kunt adviseren en ondersteunen. Je weet de TCO-tool te gebruiken om te laten zien welke e-bestelauto’s nu al voordeliger zijn dan diesel. Je kunt ondernemers ondersteunen bij het aanvragen van de juiste subsidies en je kunt ze verder helpen bij vragen over laadinfra.

Voor wie

De training is bedoeld voor logistiek- en mobiliteitsmakelaars, maar ook voor dealers, logistieke adviseurs, laadconsulenten en gemeenteambtenaren die verantwoordelijk zijn voor stadslogistiek. Bij teveel aanmeldingen krijgen logistiek- en mobiliteitsmakelaars voorrang.

Aanmelden

Ook adviseur e-bestelauto worden? Meld je snel aan voor de training, het aantal plaatsen is beperkt.

AANMELDEN

Date

13-05-2021

Time

10:00 - 12:00

Cost

Gratis