+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Werkgeversaanpak Twente Mobiel

Twente Mobiel is onderdeel van provincie Overijssel en voert de werkgeversaanpak van het programma Beter Benutten uit. De ambitie is om de reistijd op de grootste knelpunten in Twente met minimaal 10% te verbeteren.

Nieuwe impuls

&Morgen-adviseur Arnold Helfrich is sinds 2014 actief voor Twente Mobiel. Arnold: “Ik werd ingeschakeld om een nieuwe impuls te geven aan de werving van convenantpartners. Op dat moment waren zo’n 40 werkgevers betrokken bij Twente Mobiel. Het is gelukt om binnen een half jaar te groeien tot 70 werkgevers. Mijn verdienste? Twente Mobiel had werkgevers gewoon ook wat moois te bieden: een fietsactie, een OV-probeeractie en er waren ontbijtsessies. Niet te ingewikkeld, gewoon pragmatisch, dat past echt bij deze regio. Het ging dus relatief gemakkelijk.”

Samenwerking belangrijk

Na deze tijdelijk opdracht werd Arnold opnieuw gevraagd. En ruim twee jaar later is Arnold nog steeds een van de gezichten naar buiten van Twente Mobiel. Hij neemt de nieuwe convenantspartners onder zijn hoede. Arnold: “Inmiddels zijn we overgegaan op een gebiedsaanpak. Ik ben de trekker van vier gebieden: Gezondheidspark Hengelo, bedrijvenkring Bornsestraat Almelo, Kennispark Enschede en sinds kort Enschede centrum. Ik heb veel contact met de werkgevers. Per gebied breng ik knelpunten, ambities en ideeën in kaart. Ik werk nauw samen met de parkmanagers en andere stakeholders. Dat is heel belangrijk, ook voor de periode ná Twente Mobiel. We streven in ieder gebied naar een Twente Mobiel deal. Daarin leggen de betrokken samen vast wat ze willen bereiken en hoe ze dat gaan doen.”

De toegevoegde waarde van Arnold zit ondermeer in zijn flexibiliteit. Hij voelt werkgevers en andere stakeholders bovendien goed aan. Daardoor krijgt hij vertrouwen en krijgt zaken voor elkaar. In Zwolle-Kampenn vervult Arnold een soortgelijke rol; dat blijkt voor beide regio’s meerwaarde te hebben.

 

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief