jul 19

Slimme & schone stedelijke logistiek

De levering van goederen en diensten moet slimmer, bijvoorbeeld meer gebundeld zodat een straat met één in plaats van tien bestelauto’s per dag kan worden beleverd. En schoner gezien de ambities voor zero-emissie stadslogistiek in 2025 in minimaal de dertig grootste steden.

Dat kan met kleinere, schonere en stillere voertuigen zoals een cargobike. Door elektrisch rijden te stimuleren en ZE-zones in te stellen. Wellicht zijn er mogelijkheden om meer over water te vervoeren.

Elke combinatie van oplossingen is afhankelijk van de lokale situatie en vergt aanpassing en innovatie van alle spelers in de keten; van verzender, vervoerder en ontvanger. Als gemeente heb je daarbij een essentiële initiërende en sturende rol. Wij ondersteunen jou daarbij door te zorgen voor breed draagvlak en goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.

 

De kracht van &Morgen

Wij slaan de brug tussen beleid en de logistieke markt. Kennis van de verschillende vormen van stedelijke logistiek combineren we met begrip van de gemeentelijke beleidsvormingstrajecten. Ons netwerk in de logistieke sector en het vermogen dat lokaal snel uit te breiden, zorgt er voor dat nieuw beleid draagvlak heeft en actieplannen privaat-publiek worden opgesteld en uitgevoerd.

Wat je misschien ook interessant vindt