jul 19
Schermafbeelding 2021-05-11 om 10.22.16

Mobiliteitshubs & MaaS

In zowel nieuwe gebieden als in bestaande wijken liggen veel kansen voor mobiliteitshubs. Dit zijn levendige, centraal gelegen plekken waar bewoners alle modaliteiten vinden. Niet in een parkeergarage, maar op prettige plek waar ze graag komen, op loopafstand van hun woning. Bewoners kiezen bij de hub een geschikt vervoermiddel voor die dag. Alles gedeeld, alles ‘as a service’. De huidige, en zeker de toekomstige stedeling is steeds minder gehecht aan bezit, maar wil ontzorgd van A naar B. Met persoonlijke keuzevrijheid, op de snelste, goedkoopste, gezondste of juist schoonste manier.

Mobility-as-a-Service (MaaS) leidt alleen tot duurzamer reisgedrag als er ook uitgebreid aandacht is voor gedragsinterventies en communicatie. Het is hierbij cruciaal om te denken vanuit de eindgebruiker.

 

De kracht van &Morgen

Wij werken op het snijvlak van mobiliteit, gedrag en stedenbouw. Wij stellen persona’s op, die helpen bij het definiëren van de mobiliteitsbehoefte en een passend voorzieningenniveau. Dankzij onze stedenbouwkundige kennis kunnen we kwalitatieve en efficiënte keuzes maken over de locaties en inrichting van mobiliteitshubs en over de gebiedsexploitatie.

We maken gebruik van een zelf ontwikkelde rekentool om de mobiliteitsbehoefte in een gebied te bepalen.

Wat je misschien ook interessant vindt