+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Slim en Schoon door Amsterdam

‘Slim en Schoon 2025’, onderdeel van BREIKERS Logistiek, is een netwerk van bedrijven die écht werk maken van slim en schoon vervoer door de stad en regio Amsterdam. Logistiek coach Joeri Jongeneel van &Morgen is de drijvende kracht achter dit netwerk.

Groei heeft gevolgen

Amsterdam groeit en bloeit en dat betekent: meer bezoekers, meer bewoners, meer werkplekken. De bedrijvigheid neemt evenredig toe. Een positieve ontwikkeling met minder positieve bijeffecten: meer druk op de toch al schaarse ruimte en afnemende luchtkwaliteit. Want een toenemende stroom producten, voedsel en bouwmaterialen moet de stad in en een deel daarvan ook weer als afval eruit. Als we dat blijven doen zoals we dat altijd deden, stagneert de groei en neemt de verblijfskwaliteit in de stad af.

Het (goederen)vervoer moet dus slimmer en schoner

Slimmer door minder kilometers met de (diesel)bestel- en vrachtauto’s te rijden. Door bijvoorbeeld ladingen te bundelen zodat we ‘lege’ kilometers voorkomen. Of door anders te vervoeren zoals over het water of met een cargobike. Schoner door elektrisch te rijden: geen uitstoot van ongezonde stoffen, nauwelijks geluid en met groene stroom ook CO2-neutraal.

Netwerk slim en Schoon 2025

Slim en Schoon 2025, onderdeel van BREIKERS Logistiek, is een netwerk van bedrijven die écht werk maken van slim en schoon vervoer door de stad. Niet morgen, maar nú. De aangesloten koplopers wisselen via dit netwerk kennis en ervaringen uit. Zowel offline tijdens bijeenkomsten, als online op slimenschoon2025.nl. Samen laten ze via Slim en Schoon 2025 hun logistieke stem horen richting gemeente.

Trekker

Als logistiek coach voor organisaties in de hele MRA is Joeri Jongeneel de trekker van Slim en Schoon 2025. ‘Mijn ambitie is die in Green Deal ZES: zero emissie in 2025. Dat betekent inzetten op nieuwe logistieke concepten, vrachtbundeling en ook op zero-emissie voertuigen en andere vervoersvormen. Ik ben trots op het feit dat al meer dan 60 organisaties zich hebben aangesloten bij Slim en Schoon 2025. Als trekker zorg ik samen met mijn team voor het aantrekken van nieuwe koplopers, logistiek overleg met belanghebbende organisaties, inventariseren van huidige CO2-inspanningen en ambities, vergaren en delen van kennis over duurzame logistieke oplossingen en nog veel meer.’

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief