nov 04

Werken in Beweging gezet door communicatiekracht &Morgen

Beweging werkt, het maakt je gezonder, creatiever en productiever. Maar hoe krijgen werkgevers hun medewerkers vaker in beweging? Met Werken in Beweging (WIB) geven Fietsersbond en Wandelnet samen een antwoord op deze vraag, in opdracht van het Ministerie van VWS. De Fietsersbond deed een beroep op &Morgen om het startende WIB-communicatieteam te versterken.    

Opdracht

De Fietsersbond zocht een ervaren schrijfkracht met veel kennis van actieve mobiliteit om alle content voor het nieuwe online kennisplatform te schrijven en communicatiematerialen te helpen ontwikkelen.

Aanpak

Voor &Morgen’s communicatieadviseur Linda Blankenstein betekende dit flink wat werk aan de winkel. ‘Ik schreef alle teksten voor het omvangrijke WIB-kennisplatform. Daarmee maakt Werken in Beweging het voor werkgevers zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk om meteen in beweging te komen.’ Na het live gaan van de site, richtte Linda zich samen met het WIB-communicatieteam op het maken van een toolkit gevuld met factsheets, kaarten en posters. Ook schreef zij de teksten voor communicatiematerialen voor diverse deelprojecten zoals Weeting en Beweegvriendelijke Schoolomgeving.

Typisch &Morgen

Vooral de inzet van ervaren communicatiekrachten met inhoudelijke mobiliteitskennis maakt dit voor Linda een typische &Morgen opdracht: ‘mijn communicatiecollega’s en ik doen veel fietsstimuleringsprojecten en opdrachten rond actieve mobiliteit, zowel bij individuele werkgevers als in gebiedsgerichte werkgeversaanpakken.’ Linda was al eerder de schrijvende kracht op de achtergrond voor onder andere diverse gemeentes, Breikers, Goedopweg en NS Zakelijk.

“Met Linda hebben wij een waardevolle bron van kennis binnen ons team gehaald op het gebied van (actieve) mobiliteit. Ze blinkt uit in het bundelen van kilometers tekst vanuit alle beschikbare informatiebronnen en weet deze te redigeren tot heldere, toegankelijke artikelen.”
Femke Hulshof, projectleider Werken in Beweging

Meer weten?

Ben jij net als de Fietsersbond op zoek naar tijdelijke versterking van je communicatieteam met iemand die veel kennis van en ervaring heeft met mobiliteit en/of gedrag? Neem voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden contact op met &Morgen.

Wat je misschien ook interessant vindt