okt 27
Collegetour

Op collegetour met Werk Slim, Reis Slim

Datum: 27 oktober 2021

Leeuwarden en Friesland op een duurzame manier bereikbaar maken en houden; daar zet regionetwerk Werk Slim, Reis Slim (WSRS) zich voor in. En sinds september dit jaar mogen onze adviseurs daar een bijdrage aan leveren. Dit doen we met een nieuwe werkvorm, de ‘collegetour’, waarbij we werkgevers heel concrete en praktische hulp bieden rondom specifieke mobiliteitsthema’s.

Niet alleen informatie tot je nemen, maar ook daadwerkelijk in uitvoering brengen. Dat is het doel van de collegetours. Greta van der Veen, communicatieadviseur bij WSRS, is overtuigd van de nieuw werkvorm: “We staan op een spannend kantelpunt waarbij ondernemers op zoek zijn naar handvatten voor het maken en doorvoeren van nieuw (thuis)werk- en mobiliteitsbeleid. Vooral praktisch. Met de collegetours delen we kennis en ervaringen, helpen we elkaar en kunnen daardoor beter inspelen op de kansen die er nu liggen.”

Kennis en tools voor werkgevers
De collegetours van Werk Slim, Reis Slim richten zich exclusief op werkgevers uit de drie noordelijke provincies. Werkgevers die deelnemen krijgen in zes weken tijd alle kennis en tools om een concreet plan van aanpak te maken rondom een specifiek mobiliteitsthema. In drie sessies van twee uur delen onze adviseurs tips en trics, die deelnemers vervolgens zelf in uitvoering brengen. Zo ontwikkelden elf werkgevers de afgelopen zes weken een fietsplan op maat. Klaar om binnen hun eigen organisatie uit te rollen!

De mens staat centraal
Bij alle collegetours staat de ‘mens’ centraal. Want of je nu automobilisten vaker op de fiets wil krijgen, forenzen buiten de spits wil laten reizen of ondernemers gebruik wil laten maken van een logistieke hub; het begint allemaal met een goede gedragsdiagnose van de doelgroep. Ook al kennen we veel succesvolle maatregelen, iedere (!) situatie is anders. In de collegetours werken we daarom aan de hand van de gedragsaanpak van &Morgen.

Tour je mee?
Na de succesvolle collegetour fiets, start 10 november de tweede tour: hybride werken en reizen. Is dit een thema dat ook op de agenda van jouw organisatie staat? Meld je dan snel aan! Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar.

Arnold Helfrich
In de rol als mobiliteitsmakelaar

Marjolein van der Stok
In de rol als hoofddocent fiets

Mirjam de Keizer
In de rol als hoofddocent werken en reizen

Tanja van Kooten
In de rol als gastdocent mens en gedrag