+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Praktijkproef Amsterdam: werving werkgevers

De Praktijkproef Amsterdam (PPA) is een grootschalige test met de nieuwste innovaties in de auto en op de weg. Nergens ter wereld wordt intelligente technologie op het gebied van verkeersmanagement op zo’n grote schaal getest in het dagelijkse verkeer.

Advies over alternatieve route

Het consortium &Morgen, Arcadis en de VerkeersInformatieDienst (VID) was verantwoordelijk voor een van de testprojecten de de Amsterdamse regio. Rob de Vree van &Morgen vertelt: “Door mensen in de auto slimme informatie aan te bieden, maken ze beter gebruik van het (onderliggende) wegennet. Dat was het uitgangspunt. Een van onze partners had hiervoor een app ontwikkeld. Als veel mensen de app gebruiken, dan weet je niet alleen waar files staan, maar weet je ook waar het mis dreigt te gaan. Op basis daarvan kun je mensen tijdig in de auto adviseren over een alternatieve route.”

Persoonlijk contact

De werving van deelnemers aan de proef ging via twee sporen; de rechtstreekse benadering van de reiziger en via de werkgevers. Voor de werving via de werkgevers was &Morgen binnen het consortium verantwoordelijk. Rob: “Onze focus lag op persoonlijk contact. We hebben twee adviseurs ingezet met een goed netwerk in de Amsterdamse regio. In de persoonlijke gesprekken hebben zij met de werkgevers meegedacht hoe zijn deze proef konden benutten voor hun eigen ambities. We hebben dus gezocht naar de verbinding tussen de verschillende belangen. Dat werkte goed. Ruim 40 grote bedrijven wilden graag meedoen. Zij hebben vervolgens binnen hun organisaties bekendheid gegeven aan het testproject en ervoor gezorgd dat zo veel mogelijk medewerkers de app gebruikten.”

 

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief