+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Opleiding Mobiliteit & Gedrag

Elke ochtend rijden we in de spits weg, terwijl we weten dat we zo de file in rijden. We kijken stiekem nog even tijdens het rijden op onze telefoon, terwijl we de gevaren kennen. Menselijk gedrag lijkt rationeel, maar is het niet.

Hoe graag we het ook willen denken dat we controle hebben over ons gedrag, menselijk gedrag is irrationeel. We voelen weerstand borrelen wanneer iemand ons verteld wat we moeten doen, we zijn sceptisch over nieuwe oplossingen en ook als we willen veranderen blijkt dat lang niet zo makkelijk. Weerstanden, motivaties en persoonlijke drijfveren hebben een enorme invloed op onze keuzes. Inzicht in gedrag is daarom belangrijk als je verandering wilt realiseren .

De opleiding Mobiliteit & Gedrag geeft je inzichten over gedrag en mobiliteit én handvatten om mobiliteitsgedrag in verandering te brengen.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor jou, zowel voor personen werkzaam in de private sector als de publieke sector, als je geïnteresseerd bent in mensen uit de auto en op de fiets te laten stappen, medewerkers buiten de spits wilt laten reizen, mensen verantwoordelijker wilt laten rijden. De focus van de opleiding ligt op bereikbaarheid, duurzaamheid, gezondheid en veiligheid.

Na deze opleiding..

  • heb je inzicht in het menselijk functioneren, de drijfveren en weerstanden rondom mobiliteitsvraagstukken en de aansluitende beïnvloedingstechnieken om gedrag te veranderen, op basis van wetenschap;
  • beschik je over de fundamentele kennis om mobiliteitsgedrag in de praktijk te veranderen;
  • kun je jezelf profileren als gedragsveranderaar op het gebied van Mobiliteit & Gedrag;
  • maak je deel uit van een netwerk van professionele gedragsveranderaars.

Investering

De opleiding bestaat uit vijf modules van één dag, verspreidt over een periode van vijf maanden. De eerste lesdag vindt plaats in mei 2019. De kosten van de opleiding bedragen €3.940 (vrijgesteld van BTW). Deze kosten zijn inclusief boekenpakket en verzorgde lunch.

 

Wil je meer weten? Lees meer over de opleiding hier.

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief