jul 20
Zero Emissie Stadslogistiek

Zero-emissie stadslogistiek

Update: Er is een nieuwe versie van deze paper beschikbaar: Visiepaper: Zero-Emissie Stadslogistiek

Vanuit het klimaatakkoord zijn er afspraken in de sector mobiliteit gemaakt om in 2025 in de dertig grootste steden een zero-emissie zone te hebben (ZE-zone). Een forse opgave! Om de ambities te halen dienen gemeentes en alle spelers in de logistieke ketens goed samen te werken. Logistieke processen moeten slimmer en (aandrijf)technieken schoner. We hebben nog de komende zes jaar om van elkaar te leren, elkaar te stimuleren en te innoveren. Werk aan de winkel dus om zero-emissie stadslogistiek realiteit te maken.

Gemeente achter het stuur

Hoog tijd om van een paar maatregelen voor goederenvervoer tot een breed, integraal plan voor stedelijke logistiek te komen. Alleen zo is het mogelijk om de klimaatimpact van die uitdijende goederenstromen te verminderen. De gemeente zit achter het stuur op de weg naar slimme en schone stadslogistiek.

Op weg naar zero-emissie

Om je op weg te helpen en samen op reis te gaan naar zero-emissie stadslogistiek (ZES) stelde &Morgen de whitepaper Zero-emissie stadslogistiek op. Hierin lees je meer over de voorbereidingen die je als gemeente kunt treffen, de routes en tussenstops en welke reisgenoten je kunt kiezen om het eindstation van zero-emissie bevoorrading in je gemeente te halen.

“Gaan we allemaal die uitdaging aan, dan zou het zomaar kunnen dat straks, na 2025, stedelijke logistiek helemaal geen plan meer nodig heeft. Dat goederen, net als data via internet, nagenoeg onzichtbaar de stad in en uit gaan.”

Direct aan de slag?

&Morgen brengt beweging bij mobiliteitsvraagstukken van overheden. We helpen je graag verder om je als gemeente op weg te helpen naar de invoering van een ZE-zone. Vragen? Neem contact met ons op

Download deze whitepaper

Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met ons  privacybeleid

Dank voor uw download. U ontvangt een link naar het document per email.

Wat je misschien ook interessant vindt