mrt 31
Fietsstimulering

Fietsstimulering: Zo geef je fietsers ruim baan

Datum: 31 maart 2020

Schoon, duurzaam, gezond, goedkoop, ruimtebesparend: de fiets heeft het allemaal als vervoermiddel. Fietsstimulering speelt dan ook een belangrijke rol in de mobiliteitstransitie. Vaak geven overheden fietsers op veel plekken al letterlijk ruim baan met het aanleggen van goede fietsinfrastructuur. Maar hoe geef je fietsers ook figuurlijk ruim baan: hoe stimuleer je inwoners om vaker op de fiets te stappen?

Dromen, durven, doen

fietsstimulering is dromen, durven, doenEffectieve fietsstimulering begint met dromen: een fietsvisie formuleren. Met durven: om de samenhang te zien tussen alle ‘onderdelen’ van de fiets. Want zonder samenhang lukt het niet om op deze fiets soepel richting een blijvende mobiliteitstransitie te fietsen. En tenslotte met doen: investeren en trappen maar.

Deze whitepaper stimuleert je om te dromen, durven en doen. Laat je inspireren door de stappen die andere overheden én werkgevers zetten op het fietsstimuleringspad en lees meer over de mogelijkheden om zelf je -al dan niet al fietsende- inwoners een duwtje in de rug te geven.

Download deze whitepaper

Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met ons  privacybeleid

Dank voor uw download. U ontvangt een link naar het document per email.

Meer weten over fietsstimulering?

Benieuwd naar onze aanpak en zienswijze rond fietsstimulering? Neem contact op met onze fietsexpert Marion Patist.

Onze communicatieadviseur Linda Blankenstein schreef deze whitepaper.

Wat je misschien ook interessant vindt