jul 20
Brochure_oktober2018-1

Opleiding Mobiliteit & Gedrag

Waarom rijden we elke ochtend weer die files in, terwijl we weten dat deze steeds langer worden? Waarom telefoneren we achter het stuur, terwijl we veiligheid zo belangrijk vinden? 

Als beleidsadviseur weet je hoe lastig het is om mensen in de juiste richting te bewegen. Moet je straffen, belonen of verleiden? Helpen spel-elementen of competitie nu wel of niet? In de opleiding Mobiliteit & gedrag leer je hoe je kennis uit de psychologie kunt inzetten om (reis)gedrag te beïnvloeden. Je krijgt inzicht in de psychologische processen die een rol spelen bij gedrag, in menselijke drijfveren en hoe de mens omgaat met veranderingen. Je leert hoe je een gestructureerde gedragsaanpak ontwikkelt. En je gaat praktisch aan de slag met herkenbare en realistische opdrachten. Een waardevolle aanvulling op jouw verkeerskundige, logistieke of ruimtelijke kennis. En de kennis die je opdoet, kun je natuurlijk ook in andere aspecten van je werk gebruiken!

Voor wie?

Deze opleiding is ontzettend interessant voor beleidsadviseurs (gemeente, provincie, rijk) die werken aan bereikbaarheid, veiligheid of duurzaamheid. Ook voor professionals die zich bezighouden met het reisgedrag van hun medewerkers (managers HR, facility of duurzaamheid) is dit een waardevolle opleiding.

Na deze opleiding…

   • heb je inzicht in het menselijk functioneren, drijfveren en weerstanden (vooral rondom reizen/mobiliteit)
   • heb je kennis van effectieve (en wetenschappelijk onderbouwde) beïnvloedingstechnieken
   • kun je een gestructureerde gedragsaanpak opzetten
   • kun jezelf profileren als gedragsveranderaar
   • maak je deel uit van een netwerk van professionele gedragsveranderaars.

Investering

De opleiding bestaat uit vijf modules van één dag beginnend op 19 november 2019. De kosten van de opleiding bedragen €3.940 (vrijgesteld van BTW). Deze kosten zijn inclusief boekenpakket en verzorgde lunch. Locatie: Utrecht.

Meld je aan!

Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar! Lees hier alle details en meld je aan.

 

Wat je misschien ook interessant vindt