sep 30
Realisme en Mobiliteitshubs

Mobiliteitshubs: van heilige graal naar realisme

Datum: 30 september 2021

Mobiliteitshub zijn al enkele jaren talk of the town, maar tot een echte schaalsprong is het nog niet gekomen, toch?

Het is niet ongewoon om weg te dromen met een nieuw concept of technologie. Natuurlijk zien we het ontzettend graag gebeuren dat deelmobiliteit tot bloei komt, stadscentra autoluw worden, parkeerplaatsen nieuwe functies krijgen, en we er meer groen voor in de plaats krijgen. En niet te vergeten; dit alles dankzij gezellige ontmoetingsplaatsen waar we ook nog eens ongekende keuzevrijheid hebben tussen allerlei vervoersmogelijkheden.

Is dit beeld van de stad van de toekomst niet te utopisch? Nee zegt Rob, maar het is wel tijd om van de heilige graal naar realisme over te gaan. Want “hoe concreter het wordt, hoe complexer”. Wat is een goede strategie om dit aan te pakken? Welke opties zijn er om een hub in te richten?  En welke typen hubs zijn er eigenlijk allemaal? In het volgende artikel deelt Rob de Vree zijn visie op het succesvol doorvoeren van het veelbelovende concept; de mobiliteitshub.

Over &Morgen

De mobiliteitsexperts van &Morgen ondersteunen gemeenten, provincies en overheden bij verschillende thema’s rondom mobiliteit, zoals: gebiedsontwikkeling, minder hinder, stedelijke logistiek, slimme en duurzame mobiliteit, mobiliteitshubs, MaaS en actieve mobiliteit. Wij doen dit onafhankelijk en objectief. Meer weten? Neem contact op mobiliteitsadviseur Rob de Vree

E: rob.devree@enmorgen.nl

M: 06 41 62 49 82

Wat je misschien ook interessant vindt