nov 03
CS-Dag EnMorgen in het WTC

Hersenkraken over mobiliteit met collega’s

Datum: 3 november 2023

Navelstaren en omdenken, je hersenen laten kraken en elkaar als collega’s een stap verder helpen: eind oktober kwamen we weer bij elkaar voor onze maandelijkse ‘Academydag’. Dit keer richtten we onze ‘re/thinking’blik naar binnen. Daarbij ging het niet alleen om zaken zoals reisbewegingen in de buurt en de individualisering van mobiliteit. Het ging ook over lef. Lef in projecten én in onze bedrijfsvoering. Hier werkten we aan om onze klanten nog beter van dienst te zijn:

Trends & ontwikkelingen

De werkgroep trends & ontwikkelingen paste verschillende trends toe op mobiliteit. Wat voor invloed heeft bijvoorbeeld de individualisering van de mens op de huidige mobiliteit? Mensen reizen steeds vaker in hun eentje en dat individualisme wordt ook gefaciliteerd: bijvoorbeeld door de aanwezigheid van Wifi in de trein en steeds vaker ook in het vliegtuig. De uitkomsten van deze workshop zie je straks terug in onze trends-presentaties. Bijvoorbeeld tijdens deze masterclass ‘Slim omgaan met mobiliteit’ op 14 december van onze Syndesmo-collega’s.

Werkgeversaanpak

De ‘to do’ lijst voor de werkgroep werkgeversaanpak was lang, maar gelukkig hoefde niemand het weekend op kantoor door te brengen om de taken af te krijgen. Er kwamen vragen langs als ‘welke plek heb ik als adviseur in het organogram van een klant?’. Belangrijk om dit, net als de doelen, vooraf scherp te hebben. Ook belangrijk: lef hebben. Bijvoorbeeld het lef om te stoppen als er geen energie meer zit in een project en er geen beweging meer in te krijgen is.

Communicatie

Het communicatieteam gebruikte de Academydag om na te denken over hun eigen communicatie-aanbod richting collega’s. Vragen als ‘welke rollen kunnen en willen wij vervullen in opdrachten?’, ‘wat zijn onze unieke kwaliteiten?’ en ‘wat hebben wij te bieden?’ zorgden voor een tafel bomvol met post-its. Een van de conclusies: communicatie is onmisbaar in elk project.

Hubs & logistiek

De groep hubs & logistiek gebruikte geen post-its maar bouwde met kleurrijke Duplo verschillende typen woonwijken. En zochten vervolgens naar informatie over onder andere het straatprofiel van de verschillende wijktypes en demografische data over de wijkbewoners. Beiden zijn van invloed op de reisbewegingen van bewoners vanuit en naar hun wijk. Een originele werkvorm om te helpen bepalen op welke wijktypes we ons het beste kunnen richten als het gaat om het meeste effect sorteren met beleid rond hubs en logistiek.

Het koepelverhaal

De laatste werkgroep hield zich bezig met het aanscherpen van onze overkoepelende visie als organisatie. Welke ontwikkelingen zijn er intern en extern geweest? Wat maakt ons uniek en hoe vertellen we ons verhaal het beste? Het tonen van lef om anders te denken, zien we als iets wat ons anders maakt dan anderen, net als onze gedragsaanpak waarin de mens centraal staat. Dat kwam mooi naar voren in het filmpje dat deze werkgroep maakte en waarmee we onze Academydag afsloten. Tenminste: het werkgedeelte. Want naast productieve hersenkrakers en brainstorms, was er ook tijd om stil te staan bij ‘lief & leed’. En natuurlijk voor een gezellige borrel!

Werken bij &Morgen

Lijkt het je leuk om samen met ons te werken aan de mobiliteitsoplossingen van morgen? Bekijk dan eens onze openstaande vacatures.

Wat je misschien ook interessant vindt