mei 15

 

&Morgen groeit en zoekt een nieuwe collega!

Communicatieadviseur

gedrag en mobiliteitsvraagstukken 

Iemand die er door spot on advisering voor zorgt dat ideeën en plannen ook werkelijkheid worden. Jouw instrumenten: een scherpe geest, een vlotte pen en mensenkennis. Zo raak je de juiste snaar om niet alleen te informeren, maar ook te verleiden, overtuigen en de doelgroep in beweging te brengen. Je bent gedreven, energiek en hebt kennis van zaken. Ben jij die communicatieadviseur? Dan komen we graag met je in contact.

Re/thinking Mobility

Bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van (stedelijke) gebieden in Nederland staan steeds meer onder druk. Dit vraagt om anders, en met lef, naar mobiliteit te kijken. Mobiliteit gaat al lang niet meer alleen over voertuigen en asfalt, maar om ruimte en kwaliteit van leven. Slimme mobiliteit en innovatie helpen ons met slimme oplossingen, maar de échte verandering zit in onszelf: in ander gedrag en daarmee in fundamenteel anders denken. In Rethinking Mobility dus.  

Over &Morgen en Syndesmo

&Morgen is, samen met Syndesmo, hét adviesbureau op het gebied van mobiliteit en gedrag. We werken gebieds- en doelgroepgericht, zetten daarbij de mens centraal en organiseren slimme samenwerking. Met ruim 30 collega’s vormen we een mix van verkeerskundigen, economen, veranderaars, communicatie- en gedragsexperts. Zo zijn we in staat om inhoud te verbinden met proces, participatie en draagvlak en werken we toe naar gewenste veranderingen in gedrag. &Morgen helpt overheden en publiek-private samenwerkingen in regio’s met hun uitdagingen op het gebied van mobiliteit; Syndesmo doet hetzelfde bij werkgevers. Onze thuisbasis is het World Trade Centre, in het centrum van Utrecht, bovenop Utrecht CS. Een levendige en zeer goed bereikbare plek.

Wat ga je doen als communicatieadviseur? 

 • Aan verscheidenheid aan werk geen gebrek. Als communicatieadviseur werk je aan uiteenlopende projecten voor verschillende opdrachtgevers. Dat kan een een gebiedsvisie voor een gemeente zijn, een intern verandertraject bij een organisatie, de communicatie rondom de invoering van een Zero Emissie Zone of bijvoorbeeld een fietsstimuleringscampagne.  
 • Je bent binnen een project of programma gesprekspartner op het gebied van communicatie. Je herkent vraagstukken, doet voorstellen voor de communicatieaanpak en voert deze (deels) uit.  
 • Je helpt bij het opstellen van aansprekende plannen, adviezen, beelden en voorstellen voor nieuwe opdrachten. 
 • Je adviseert collega’s om binnen hun projecten de communicatie naar een hoger level te tillen.  

Wat wij van je vragen 

 • Je bent op een prettige manier eigenwijs en in staat om mensen echt met elkaar te verbinden. 
 • Je hebt flair, overtuigingskracht en maakt makkelijk keuzes. 
 • Je kijkt over de grenzen van je vakgebied en bent nieuwsgrierig naar wat er nog meer is. Je laat je graag verrassen en staat open voor verschillende manieren van denken. 
 • Je hebt kennis over gedrag en het beinvloeden daarvan en weet dit in je werk in te zetten. 
 • Je zet graag iets in beweging en krijgt dingen voor elkaar. Hands-on is iets waar jij niet eens meer over nadenkt. 
 • Tekst is echt jouw ding. Jouw verhalen blijven kleven en je houdt steeds de doelgroep in het oog. ‘Zonder een kloppend verhaal geen doorbraak’. 
 • Je hebt een opleiding afgerond op tenminste HBO-niveau (bij voorkeur richting Communicatie). 
 • Je hebt al een tijdje ervaring als communicatieadviseur (tenminste 3 jaar), fijn als dat in de wereld van advies, project- en programmamanagement is. 
 • Ervaring binnen ons vakgebied mobiliteit is een pré, maar we leren je er graag alles over als je bij ons werkt. 

Wat wij je bieden  

 • Veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei, een informele cultuur met humor, weinig regels, flexibele werktijden en veel eigen verantwoordelijkheid.  
 • Een team van net zulke leuke, eigenwijze en professionele vakidioten als jij. 
 • Een contract voor een jaar met een marktconform salaris. Met daarna, als het ons allebei goed bevalt, een vast dienstverband.  
 • Mobiliteit is ons vak. Dus natuurlijk hebben we een flexibele reis- en werkkostenvergoeding. We vinden vitaal en klimaatbewust reizen en werken erg belangrijk. We reizen dan ook veel met OV, ons kantoor ligt in het centrum van Utrecht op 1 minuut lopen vanaf het centraal station. 
 • Hybride werken zit in onze genen en past naadloos bij ons werk. Je werkt waar dat het beste past. We faciliteren daarvoor o.a. ons fijne kantoor in Utrecht, een goede laptop van de zaak, een budget voor de inrichting van je thuiswerkplek en een budget per maand voor je telefoon. 
 • De kans om mee te ondernemen. Je kunt mede-eigenaar worden van het bureau waarmee je als certificaathouder jaarlijks dividend (winstuitkering) ontvangt, je dus van groei van de organisatie profiteert en zeggenschap krijgt bij belangrijke besluiten. Hiermee wakkeren we jouw ondernemerschap aan.  

Interesse?

Ben jij die communicatieadviseur die met ons hele mooie dingen wil doen? Mail dan een korte motivatie met CV naar Eveline van der Leden; solliciteren@enmorgen.nl. We nodigen je daarna graag uit op ons kantoor voor een kennismakingsgesprek. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Citty de Leeuw.