nov 02
ABC proof thuiswerkbeleid

ABC-proof thuiswerkbeleid en keuzebewust reizen

Datum: 2 november 2020

Reizen we straks weer op dezelfde manier naar ons werk als voor de coronapandemie? Wij denken van niet. Met de beweging naar steeds meer hybride werken op verschillende locaties verandert ook ons woon-werkverkeer. De reiskeuze van de forenzen staat plots veel centraler. Dit geeft ons nieuwe uitdagingen, maar biedt ook veel kansen.

Het woon-werkverkeer anno nu start niet langer met de ‘hoe reis ik’-vraag, zoals voor de coronacrisis. Indien mogelijk werken we momenteel namelijk thuis en reizen we niet. Maar ook na de pandemie verwachten wij dat ons woon-werkverkeer start met vier nieuwe vragen:

Forenzen worden bewuste keuzereizigers, waarbij je ze een keuze biedt én ze helpt om te kiezen. Past jouw mobiliteitsbeleid hierbij?

Net als voor werken geldt dus ook voor reizen dat bewust keuzes maken steeds belangrijker wordt. Waar ‘Activity Based Working’ een bekend principe is in werkplekconcepten (‘kies de beste plek om te werken’), praten we binnen mobiliteit over ‘Activity Based Commuting‘. Oftewel:

Wanneer je werk het nodig maakt om te reizen, kies dan de beste manier van vervoer om naar die plek te reizen.

Als je dit binnen jouw gemeente of regio goed faciliteert, zijn de voordelen legio. Zo verbetert de balans tussen werk en privé, neemt de productiviteit toe, dalen de huisvestingskosten van bedrijven en neemt de CO2-footprint in jouw regio af. Maar hoe maak je van werken en reizen een ‘ABC’tje’?

 

Onze belofte: reizen met beleid en een thuiswerkbeleid

Activity Based Commuting vraagt om een verandering van vast naar flexibel beleid. Een samenhangende visie op de manier van werken is hiervoor essentieel. Die bestaat in ieder geval uit een helder thuiswerkbeleid (niet-reizen), een vestigingsbeleid (waarheen reis ik), een visie op werktijd (wanneer reis ik) en een mobiliteitsbeleid met verschillende mogelijkheden om te reizen (hoe reis ik). &Morgen ontwikkelt en implementeert samen met jou een ABC-proof thuiswerkbeleid en keuzebewust mobiliteitsbeleid.

 

Onze kracht

  • Expert op de inhoud van ABC-regelingen en -voorzieningen. Het is ons vak.
  • Focus op het verbinden van werken en reizen.
  • Sterk in de implementatie zodat beleid ook echt werkt in de praktijk.
  • Onafhankelijk en zonder (financieel) belang bij de eventuele productaanbieders.

Meer weten?

De mobiliteitsexperts van &Morgen ondersteunen gemeenten, provincies en overheden bij verschillende thema’s rondom mobiliteit, zoals slimme en duurzame mobiliteit. Wij doen dit onafhankelijk en objectief. Meer weten of eens sparren over de mogelijkheden rondom de ABC-aanpak binnen jouw regio? Neem contact op met onze adviseur Mirjam de Keizer.

E: mirjam.dekeizer@enmorgen.nl
M: 06 41 01 70 50

Wat je misschien ook interessant vindt