+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Ontwikkeling Businessline Zwolle

De Businessline in Apeldoorn was aanleiding voor een aantal werkgevers in Zwolle om ook in hun stad de mogelijkheden te verkennen. Achmea nam hiervoor het initiatief.

Buslijn naar bedrijventerrein

Jacqueline Reeker, Adviseur Business Ontwikkeling van Facilitair Bedrijf Achmea vertelt: “Wij zagen dat het in Apeldoorn mogelijk was om samen met de overheid, de vervoerder Syntus en de bedrijven een buslijn naar het bedrijventerrein te organiseren. We vroegen ons af of dit ook in Zwolle mogelijk was. In Zwolle zijn wij als als koploper betrokken bij het Beter Benutten programma van Zwolle-Kampen Netwerkstad. We zochten daarom contact met de bereikbaarheidsarrangeur van het programma. Dit bleek Arnold Helfrich van &Morgen te zijn.”

Verkennen van mogelijkheden

Arnold besprak het idee met andere bedrijven op het bedrijventerrein, zoals Wehkamp, Dimence Groep en Deltion. Vervolgens werkten zij, samen met Syntus, provincie Overijssel en gemeente Zwolle, in verschillende werksessies onder leiding van Arnold een voorkeursscenario uit. En met resultaat: de Businessline kwam er!

Kennis van inhoud én proces

Jacqueline Reeker: “De samenwerking met Arnold was heel plezierig, wij waren blij met zijn inzet. Als onafhankelijke partij en inhoudsdeskundige wist hij ons door de wereld van het busvervoer te leiden. Arnold legde voor ons contact met andere bedrijven, de vervoerder en de overheid en begeleidde ons bij het opstellen van de business-case en het convenant.”

 

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief