+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Ontwikkeling Businessline Apeldoorn

Dat het openbaar vervoer naar de bedrijven in het zuiden van Apeldoorn niet goed was, daar was iedereen het wel over eens. Maar hoe het beter moest, daar konden de werkgevers, de overheden en de vervoerders het niet over eens worden. Daarom werd &Morgen-adviseur Tim de Bruin ingeschakeld. Jacqueline Reeker van Achmea, een van de betrokken werkgevers, vertelt: ‘We vonden het belangrijk om een onafhankelijke, deskundige adviseur in te huren die als projectmanager de tijd en capaciteit had om ons te helpen tot een oplossing te komen. Geen van de partijen had daarvoor de capaciteit intern beschikbaar.”

Verschillende belangen

Als onafhankelijke derde kreeg Tim het vertrouwen van alle betrokken partijen. Door gesprekken met iedereen afzonderlijk, werd hem duidelijk wat iedereen wilde bereiken. “En daardoor begreep ik ook waar het mis ging”, vertelt Tim. “Het is belangrijk dat de partijen elkaar kunnen vinden in hun motivatie. Daarvoor organiseerde ik drie workshops. Met de workshops hielp ik de partijen binnen twee maanden hun eigen ideeën te structureren, keuzes te bedenken en af te wegen en beslissingen te nemen.” Het resultaat was een aangepaste buslijn, met hogere frequentie én extra haltes bij de bedrijven. Nico Vlasveld van provincie Gelderland: “Dit is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van bedrijfsleven, overheden en vervoerder. Bedrijven en gemeente hebben ook aangegeven door deze samenwerking blijvend in gesprek te blijven.”

Blijvend in gesprek

Nico Vlasveld : “De aanpak van Tim de Bruin was professioneel, gestructureerd en duidelijk. Tim gaf ons heldere adviezen en wij ontvingen regelmatig een terugkoppeling van hem. De inhoudelijke expertise van Tim was voor ons echt een toegevoegde waarde. Hij was daardoor méér dan een procesbegeleider. Hij dacht ook met ons mee hoe hij ons kon ondersteunen bij het afronden van de business-case en het opstellen van het convenant.”

 

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief