+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Beter Benutten Haaglanden

“Wij moesten invulling geven aan het vervolgprogramma van Beter Benutten voor 2015 – 2017. Het ministerie van I&M wilde dat de nadruk zou liggen op het beïnvloeden van het gedrag”, vertelt Jan Termorshuizen, programmamanager van Stadsgewest Haaglanden. “Rob de Vree van &Morgen was één van de experts die wij via het ministerie konden inschakelen voor het opstellen van het plan. Wij hadden al vaker prettig met elkaar hebben samengewerkt. Hij is goed bekend met het bedrijfsleven en de werkgeverskoepels in de regio Haaglanden. Dat was voor ons erg belangrijk; het bedrijfsleven gaat namelijk een essentiële rol gaat spelen in het vervolgprogramma.”

Grote steun

“Rob stelde met ons het conceptplan op. Hierna was hij voor ons een grote steun bij de uitwerking van dit concept tot het definitieve plan. Dit plan is goedgekeurd door de stuurgroep, waarvan ook het ministerie van I&M lid is. Rob organiseerde – samen met Christine Swankhuisen van Tabula Rasa – een inspirerende tweedaagse werksessie met alle stakeholders. Per deelregio waren er verdiepingssessies. Na afloop werkte hij alles uit.”

Kennis van proces én inhoud

Binnen trajecten zoals dit, is gedegen kennis van zowel de inhoud als van het proces belangrijk. Juist die combinatie maakt de &Morgen-adviseurs waardevol. Rob voegde daar zijn kennis van de Cort en Krachtig methode van het ministerie I&M aan toe. Jan Termorshuizen : “De samenwerking met &Morgen was heel prettig, hierover niets dan lof. Rob was heel coöperatief, hield ons op de hoogte van ontwikkelingen en we konden altijd bij hem terecht voor vragen.”

 

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief