+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Beter Benutten Rotterdam

De Verkeersonderneming zet zich (in het kader van Beter Benutten) in voor het bereikbaar houden van de haven en vijf economische knooppunten in de regio Rotterdam. &Morgen werd al veelvuldig ingeschakeld door de Verkeersonderneming. Zo was Tim Wille jarenlang mobiliteitsmakelaar in de regio. Momenteel is hij gebiedsregisseur in Rotterdam Noord West. Hier werkt hij aan het vraaggestuurd van de grond krijgen van infrastructurele projecten. Dit combineert hij met het beinvloeden van de vraag van inwoners, ondernemers en logistieke partijen. Tim stuurt een multi-disciplinair gebiedsteam aan en organiseert energie en draagvlak (ook op bestuurlijk niveau) in het gebied voor deze integrale aanpak.

Al jaren was de wens om het knooppunt Vijfsluizen te herinrichten, passend bij toekomstige vraag. Door trage besluitvorming lag deze ontwikkeling stil, terwijl de A4 inmiddels geopend was. Het sentiment en vertrouwen bij stakeholders in de regio stond behoorlijk onder druk. Met het programma Beter Benutten ontstonden er nieuwe kansen. De uitdaging voor Tim was om de regionale stakeholders vanuit vraagsturing mee te krijgen. De juiste toon, perspectieven en kansen schetsen, vanuit een stevig en vertrouwenwekkend programma kenmerken de aanpak van Tim.

Gebiedsmanager Centrum, Nesselande en Capelle a/d IJssel

De Verkeersonderneming schakelde &Morgen-adviseur Jos Hollestelle in als gebiedsmanager voor Rotterdam Centrum, Nesselande en Capelle. Jos: “Mijn toegevoegde waarde lag vooral in het verbinden. Zo maakte ik verbinding tussen de verschillende aanpakken in de regio, zoals de werkgeversaanpak en de bewonersaanpak. Juist dat grotere geheel was heel belangrijk, de kracht zat in de samenhang. 1 + 1 = 3. Ook zocht ik verbinding tussen de belangrijke stakeholders. In de praktijk betekende dit veel praten en aansturen, overleggen met belangenverenigingen, bedrijfsorganisaties, wethouders, bewoners en projectleiders. Ook mijn inhoudelijke mobiliteitskennis bleek erg waardevol te zijn.”

Projectleider werkgeversaanpak

Tim de Bruin is momenteel projectleider werkgeversaanpak van de noord-oostkant van de Rotterdamse regio. Tim: “Ik zoek vooral naar wat de werkgevers écht bindt. Ik ben er trots op dat het lukt om daarbij aan te sluiten. Zo heb ik inmiddels een motivatie vanuit het bedrijfsleven geschreven over de herstructurering van Rotterdam Alexander.”

 

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief