+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Brabant mobiliteitsnetwerk

De opdracht die &Morgen-adviseur Tim Wille meekreeg als mobiliteitsregisseur luidde: “Bouw communities op economische toplocaties om de bereikbaarheid op en rond die locaties te verbeteren.” Hij startte hiermee in 2013 en is nog steeds actief in deze rol.

Voeten in de klei

Tim: “Samen met een team van vijf communitymanagers en communicatiemedewerkers heb ik de community-aanpak weten te operationaliseren. Dankzij onze planmatige aanpak hebben we het waargemaakt: het werkt! We zoeken steeds naar vraagstukken van stakeholders en proberen daar energie op te organiseren. Het is gewoon met de voeten in de klei. Heel veel contact, het gesprek organiseren, vraagstukken ophalen en mensen in hun kracht zetten om tot oplossingen te komen. Er is ruimte voor ieders belang.”

Gezamenlijk doel

De term ‘community’ kent verschillende definities en wordt vaak in verband gebracht met social media. “Ten onrechte”, legt Tim uit. “Een community is véél meer dan een groepje mensen dat elkaar wel eens spreekt of online treft. In onze visie draait het in een community om het koppelen van individuele belangen aan een gezamenlijk belang. De deelnemers aan een community bepalen zélf hun gezamenlijke doel. Ieder draagt vanuit zijn individuele ambitie bij aan de realisatie van die gezamenlijke ambitie. Met ons team faciliteren we het proces; wij zorgen voor energie en beweging.”

Informatieve flyer over het Brabant mobiliteitsnetwerk

Lees ook: Gemeente Brabant kiest voor community aanpak bmn

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief