feb 22

Sven Wansink

Ik ben verantwoordelijk voor het HR beleid van Syndesmo en &Morgen. Daarnaast ben ik consultant op het gebied van personeelsplanning.

Syndesmo en &Morgen zetten samen een aantal professionaliseringsstappen. Als ergens geldt dat echt het verschil gemaakt wordt door de inzet, kennis, passie en betrokkenheid van de mensen, is het wel in het HR vak. Hier liggen prachtige kansen; kennisontwikkeling, talentmanagement en het bouwen aan een (interne) cultuur die past bij onze manier van werken.

Het gaat eigenlijk om twee vragen; ‘wat voor bureau wil je zijn voor je klant’ en ‘wat voor werkgever wil je zijn voor je (toekomstige) medewerkers?’ Prachtig, in theorie. Echt gaaf wordt het pas als ik mijn handen uit de mouwen kan steken: problemen oplossen, advies geven en steeds een stapje verder bouwen. Voorbeelden? Juist die sollicitanten aantrekken die bij ons passen of een stijl van leidinggeven kiezen die aansluit bij de bedrijfscultuur. Het liefst doe ik dat zoveel mogelijk met medewerkers en managers om me heen en in contact met klanten.