apr 15

Marjolein van der Stok

Marjolein

…in een paar zinnen:

Als mobiliteitsadviseur werkt Marjolein al sinds 2013 aan opdrachten voor zowel overheden als bedrijven. Aanpakken en doorpakken, dat is haar werkstijl. Ze zet graag haar tanden in een inhoudelijk vraagstuk en houdt daarbij haar hoofd koel. Hoe moeilijker de uitdaging, hoe beter. Met haar kennis van gedrag en mobiliteit brengt ze organisaties in beweging. Marjoleins drijfveer? Nederland duurzaam en bereikbaar maken voor iedereen. “Verandering begint bij jezelf,” vindt ze. Dus streeft de nuchtere mobiliteitsadviseur ernaar om nooit een eigen auto te bezitten. “Met de fiets, het openbaarvervoer of een deelauto; tot nu toe kom ik overal!”

…wordt blij van:

Een rots in de branding is Marjolein bij haar Utrechtse lacrosseteam. Daarnaast wordt ze ook blij van: kickboksen, verre reizen, puzzelen met cijfers en uitdagingen.

…is typisch:

Marjolein is een echte teamspeler, die liever de assist geeft dan dat ze zelf een doelpunt maakt. In de schijnwerpers hoeft ze niet te staan. Maar toch zou ze wel bekend willen zijn. Waarom? Omdat ze dan uitgenodigd kan worden voor deelname aan ‘Wie is de Mol?’.

…reist het liefst per:

‘Per trein! Ik ken mezelf: een auto voor de deur ga ik zeker gebruiken. Om niet in de verleiding te komen, kies ik ervoor geen auto te hebben en het OV te pakken. Hoewel, ik huur weleens een deelauto als ik naar een OV-loze plek wil zoals het bos. De trein is net een grote taxi: ik hoef zelf niks te doen, alleen maar te ontspannen. Ik staar uit het raam of werk. Die beetje asociale treinreiziger die op vol volume belt? Dat ben ik, dus mij zie je niet in de stiltecoupé. Binnen Europa trein ik ook zoveel mogelijk. Dan hoef ik niet te stressen dat ik mijn vliegtuig mis maar kan ik gewoon de volgende trein nemen. Met zoveel bagage als ik wil én met weinig uitstoot.’