feb 15

Jan-Joost van Eeuwijk

Bij &Morgen werk ik aan de mobiliteit van de toekomst. Onze steden verdichten in rap tempo, terwijl wij bewoners ons wel snel van A naar B willen kunnen verplaatsen. Dat vraagt om slimme oplossingen, zowel in de openbare ruimte als in de vorm van nieuwe technologie.

Daarbij staat voor mij de impact van mobiliteit op onze leefomgeving centraal. Een fascinatie die mij tijdens mijn opleiding tot stedenbouwkundige al greep, en waar ik de afgelopen jaren als adviseur op het gebied van parkeren aan heb gewerkt. Auto’s en fietsen staan immers vaker stil dan dat ze in beweging zijn, en bepalen daarmee steeds meer ons straatbeeld. Bij &Morgen ga ik ervoor proberen te zorgen dat we kunnen blijven genieten van onze parken, grachten, singels en steegjes – en proberen te voorkomen dat onze steden langzaam dichtslibben.

Mijn kracht zit hem in het uitbalanceren van al die belangen en mobiliteitswensen die we met elkaar hebben. Wonen, werken en recreëren combineren op een bereikbare en toegankelijke manier. Maar dan wel door de vraag van alle kanten te belichten. Waarom verplaatsen we ons eigenlijk zo ver? En als we ons verplaatsen, kan dat dan niet veel makkelijker, comfortabeler of sneller? Ik zet alles op een rij, maak scherpe en inzichtelijke analyses, en bedenk oplossingen waar de leefomgeving mee vooruit kan.

Ook in mijn eigen tijd ben ik op allerlei manieren mobiel! Zoveel mogelijk lopend naar de poppodia, restaurantjes en cafeetjes die Utrecht te bieden heeft, maar als ik daar even aan wil ontsnappen vind je mij op mijn racefiets in de bossen op de Heuvelrug, of langs de Lekdijk met mijn neus in de wind.