feb 15

Jan-Joost van Eeuwijk

Jan-Joost

…in een paar zinnen:

Bij &Morgen werkt Jan-Joost aan de mobiliteit van de toekomst. Daarbij staat voor hem de impact van mobiliteit op onze leefomgeving centraal. Een fascinatie die hij tijdens zijn opleiding tot stedenbouwkundige al greep, en waar hij de afgelopen jaren als adviseur op het gebied van parkeren aan werkte. Auto’s en fietsen staan immers vaker stil dan dat ze in beweging zijn, en bepalen daarmee steeds meer ons straatbeeld. Om te kunnen blijven genieten van onze parken, grachten, singels en steegjes – probeert Jan-Joost te voorkomen dat onze steden langzaam dichtslibben.

Als geen ander weet hij de belangen en mobiliteitswensen die wij hebben uit te balanceren. Wonen, werken en recreëren combineren op een bereikbare en toegankelijke manier. Maar dan wel door de vraag van alle kanten te belichten. Waarom verplaatsen we ons? En als we ons verplaatsen, kan dat dan niet veel makkelijker, comfortabeler of sneller? Jan-Joost zet alles op een rij, maakt scherpe en inzichtelijke analyses, en bedenkt oplossingen waar de leefomgeving mee vooruit kan.

…wordt blij van:

Ook in zijn vrije tijd is Jan-Joost op allerlei manieren mobiel. Zo loopt hij zo veel mogelijk naar poppodia, restaurantjes en cafeetjes in zijn woonplaats Utrecht. En als hij even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, dan springt hij op zijn racefiets. Zo is hij binnen een paar minuten in de bossen op de Heuvelrug of langs de Lekdijk, met zijn neus in de wind.

…is typisch:

Jan-Joost is altijd in voor een spelletje. Liefst een goed strategisch bordspel. Of een pubquiz. Want van een beetje gezonde competitie is nog nooit iemand slechter geworden! Maar uiteraard wel altijd met gezellige derde helft.