+31 (0)30 215 50 80       Stadsplateau 5, Utrecht

Danieke van Baal

Danieke van Baal is zelfstandig communicatieadviseur. &Morgen werkt graag met Danieke samen. Maak kennis met Danieke in dit mooie blog.

Communi…ty!

Community is voor mij nu al hét woord van 2017. Stel je eens voor dat bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisatie sámen de schouders zetten onder problemen, knelpunten of innovatieve ideeën. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch lukt het op verschillende plekken al door het vormen van communities. Ik mag dat proces, zo’n 8 uur in de week sinds begin dit jaar, als community manager bij het Brabant mobiliteitsnetwerk begeleiden. Het doel? Kansen voor de bereikbaarheid van economische toplocaties benutten.

Comm…itment!

Voor plannen die achter het bureau zijn gemaakt moet je draagvlak creëren. Voor plannen die je samen maakt… krijg je commitment cadeau! Mensen geven zelf aan waar de knelpunten zitten, wat mogelijke oplossingen zijn, wat ze daar aan kunnen bijdragen en hoe ze de handen ineen kunnen slaan. Niet langer ‘de boer’ op met een gelikte presentatie onder de arm, maar aan de slag in brainstorms en werksessies. Op zoek naar oplossingen, kansen, samenwerking, verbondenheid, trots en commitment voor de lange termijn.

En natuurlijk: communicatie!

Community, commitment… en communicatie dan? Communicatie is een van de belangrijkste tools om partijen samen te brengen, om energie in een community te houden en om de resultaten zichtbaar te maken. De combinatie van community manager en communicatieadviseur is dus zo gek nog niet.

 

Meld u nu aan voor de
&Morgen nieuwsbrief