okt 27
Fietsparkeren

Collegetour

Datum: 27 oktober 2021

Door heel het land werken wij in regionetwerken aan een bereikbare en duurzame woon- en werkomgeving. We ondersteunen en adviseren werkgevers in de mobiliteitstransitie. Dit doen we onder andere met onze collegetour, waarbij we werkgevers heel concrete en praktische hulp bieden rondom specifieke mobiliteitsthema’s.

Niet alleen informatie tot je nemen, maar ook daadwerkelijk in uitvoering brengen. Dat is het doel van de collegetours. Greta van der Veen, communicatieadviseur bij WSRS, is overtuigd van deze werkvorm: “We staan op een spannend kantelpunt waarbij ondernemers op zoek zijn naar handvatten voor het maken en doorvoeren van nieuw (thuis)werk- en mobiliteitsbeleid. Vooral praktisch. Met de collegetours delen we kennis en ervaringen, helpen we elkaar en kunnen daardoor beter inspelen op de kansen die er nu liggen.”

Kennis en tools voor werkgevers
De collegetours richten zich exclusief op werkgevers. Werkgevers die deelnemen krijgen in zes weken tijd alle kennis en tools om een concreet plan van aanpak te maken rondom een specifiek mobiliteitsthema. In drie sessies van twee uur delen onze adviseurs tips en trics, die deelnemers vervolgens zelf in uitvoering brengen.

De mens staat centraal
Bij alle collegetours staat de ‘mens’ centraal. Want of je nu automobilisten vaker op de fiets wil krijgen, forenzen buiten de spits wil laten reizen of ondernemers gebruik wil laten maken van een logistieke hub; het begint allemaal met een goede gedragsdiagnose van de doelgroep. Ook al kennen we veel succesvolle maatregelen, iedere (!) situatie is anders. In de collegetours werken we daarom aan de hand van de gedragsaanpak van &Morgen.

Tour je mee?
We verzorgden al collegetours voor het netwerk van Werk Slim Reis Slim, Breikers, Regio Foodvalley, Noord-Veluwe Bereikbaar en Groot-Schiphol Bereikbaar. Ben je werkzaam binnen en regionetwerk of overheidsinstantie? Of wil je als individuele werkgever aansluiten bij een collegetour? Mail ons je interesse, dan kijken wij naar de mogelijkheden.

Onze docenten

Marjolein van der Stok
Docent fietsstimulering

Mirjam de Keizer
Docent werken en reizen

Tanja van Kooten
Docent mens en gedrag